5 redenen om High Impact Learning te implementeren

5 redenen om High Impact Learning te implementeren

‘De HILL bouwstenen toepassen in een opleiding, met het accent op ‘meer en intensiever coachen’ en streven naar expansief leren. Hoe doe je dat, en wat betekent dat? Vorige week had Filip Dochy, schrijver van dit artikel, een gesprek met ‘echte vernieuwers’. 

Docenten, trainers en coaches staan al lang centraal in het onderwijs, en die rol wordt alleen maar belangrijker. Impact creëren is namelijk vooral een taak van de coach, maar daar is tijd en geld voor nodig. Probleem? Niet per se! Er moet gewoon een herschikking van middelen plaatsvinden. Hoeveel spenderen we aan extrinsieke motivatie zoals ‘assessments’ en ’toetsgebouwen’? Daar zijn creatieve oplossingen voor, die leiden tot meer impact en meer ‘learner agency’.

Expansief leren:

Leren voor de toekomst doe je niet alleen door de huidige know-how en competenties te leren. Er moet ook nieuwe kennis ontwikkelt worden voor de zeer nabije toekomst, en nieuwe kennis ontwikkelen kan je leren!

Waarom High Impact Learning that Lasts (HILL) implementeren? Omdat:

  1. Je dan investeert in het leren van de toekomst. Leren zien als uitdaging en doen met ‘flow’ is dan een stap dichterbij.
  2. E-learning en MOOC’s niet blijken te werken. Dat is bekend. De uitval is gemiddeld ongeveer 95%. Hybride leren is de enige mogelijke oplossingsrichting.
  3. Een lerende organisatie enkel van de grond komt als ook lerende anders gaan werken.
  4. ‘Labs’ een trend is. Jargon wijzigen is noodzakelijk als we de mindset in een organisatie willen wijzigen:
    co-creation labs, change labs, work labs, innovation labs, sharing labs, etc.
  5. Leren met veel meer impact kan. Leren in authentieke contexten, uitgaande van de 7 bouwstenen.

Geschreven door: Filip Dochy, Professor of Research on Learning & Development and Corporate Training, KU Leuven, Belgium Research Unit on Occupational and Organisational Psychology and Professional Learning (O2L). Tevens is Filip Dochy keynote spreker op de studiedag High Impact Learning. Tijdens deze dag vertelt hij meer over de 5 krachten en de 5 valkuilen die op kunnen treden bij de implementatie van High Impact Learning.

Meer informatie over High Impact Learning

Tijdens de studiedag High Impact Learning staat het vormgeven van opleidingprogramma’s waarin met plezier en efficiëntie wordt geleerd centraal. Hierbij is er ruimschoots aandacht voor de HILL bouwstenen en hoe deze tot impact leiden bij de lerenden.

Bekijk het volledige programma

Leave a reply

High Impact Learning website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2022